Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek nejteplejších oblastí jižního Slovenska a jižní Moravy V ostatních
oblastech žádá pěstování v krytých nebo chráněných prostorech Nejvhodnější jsou záhřevné, humózní a dostatečně vododržné půdy Pro polní
pěstování vyséváme v krytých prostorách v první polovině března Pro dobré vzcházení je třeba zajistit minimální teploty 20 – 22° C i v nočních
hodinách Na stanoviště vysazujeme po 15 květnutyp kápie s tmavě červenými jehlancovitými plody Velmi vhodná pro přepravu a kratší skladování Rafaela je optimální
pro průmyslové využití, doporučujeme především sběr v botanické zralostiHnojení a výsevHnojení N 120 kg N/ha
P 100 kg P2O5/ha
K 140 kg K2O/ha
chlévský hnůj 60 - 80 t /ha
HTS 4 - 7 g
v 1g 130 – 250 semen
spon 50 x 40 cm po jedné, případně dvou rostlinách
výsev 202 - 153
výsadba květenLatinský názevCapsicum annuum L (partim)