Logo Logo
Cibule jarní Pompei lahůdková bílá
Cibule jarní Pompei lahůdková bílá
Krátky popis Exkluzívní produkt Cibule jarní Pompei lahůdková bílá od výrobce SEMO u nás najdete po slevě od 23 Kč
Obvyklá cena
  • 23
Výrobce/Značka
SEMO
EAN 8590396051103
Hodnocení
(Celkem 22 hodnocení )
Pěstování cibule z přímých výsevů Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách a na slunných stanovištích Zastínění cibuli neprospívá, snižuje výnos kvalitních cibulí Zařazujeme ji do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH minimálně 5,5 Vyséváme co nejdříve na jaře, aby semena měla dostatek vláhy, do řádků 30 – 35 cm vzdálených, do hloubky 2 – 3 cm V řádku jednotíme podle potřeby na 4 – 5 cm V průběhu vegetace věnujeme pozornost kultivaci s cílem udržet provzdušněnou strukturu půdy Závlaha je vhodná, ale pouze do poloviny července V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové Sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku Dosoušíme na záhonech nebo na roštech Pěstování cibule ze sazečky K této technologii pěstování jsou vhodné zejména odrůdy ŠTUTGARTSKÁ, VŠETANA a KARMEN Pro předpěstování sazečky vyséváme osivo od března do poloviny dubna hustě do řádků Na 10 m2 potřebujeme přibližně 100 g osiva V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme na slunci zatáhnout Optimální teplota pro skladování je do 5oC Příští rok sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu Na metr čtverečný vysazujeme 100 – 300 g cibulek ve sponu 20 x 8–10 cm Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň Pěstování přezimujících odrůd Ozimé odrůdy jsou zajímavé zejména pro dosažení rané sklizně, protože dozrávají ještě dříve než cibule pěstované ze sazečky Osivo vyséváme od poloviny srpna do začátku září (časný výsev způsobuje vybíhání, pozdní pak vymrzání nedostatečně vyvinutých rostlin) Po výsevu je nutné zabezpečit dostatek vláhy pro vzcházení rostlin tak, aby rostliny začaly rychle růst a do zámrazu dosáhly tloušťky minimálně 5 mmvelmi raná odrůda lahůdkové bílé cibule, využívaná především k nakládání samostatně i do zeleninových směsí Cibulka je bílá, ploše kulovitá o průměru cca 1 cm, lahodné chuti, vhodná i pro přímý konzum Je jen krátkodobě skladovatelná Nejvhodnější pro pěstování jsou hlinitopísčité, záhřevné půdy Pěstujeme jako jarní cibuli z přímých výsevů, vyséváme hustěji, cca 15 – 20 semen na běžný metr, není třeba ji jednotitHnojení a výsevHnojení N 100 kg N/ha P 100 kg P2O5/ha K 200 kg K2O/ha HTS 3,5 - 4,5 g v 1g 200 – 300 semen výsevek 3 – 5 kg/ha do řádků výsev III – 1/2 IV – u ozimých odrůd 208 – 109 Na 10 m2 přímého výsevu je potřeba 4,5 – 5,5 g osivaLatinský názevAllium cepa L
Dostupnost skladem
Další produkty od výrobce SEMO
Další produkty v kategorii Slevy - sadba a údržba